ГоловнаЕкономікаФінанси

Біржам сподобалися рішення "Великої вісімки"

Цінні папери дорожчають після новин про долю Греції у єврозоні.

Біржам сподобалися рішення "Великої вісімки"
Фото: globalspin.blogs.time.com

Торги на західних майданчиках сьогодні вночі завершилися зростанням провідних біржових індексів, повідомляють аналітики інтернет-трейдера I-Invest. Позитивна динаміка почасти була пов'язана із завершенням саміту G8, підсумки якого частково нейтралізували побоювання біржових гравців щодо економічної ситуації в Європі.

Зокрема, за підсумками засідання світові лідери випустили комюніке, закликавши Грецію докласти всіх зусиль, щоб, як і раніше, залишатися частиною єврозони. Одночасно "Велика вісімка" звернулася до Євросоюзу із закликом збалансувати програму виходу з кризи, об'єднавши кроки зі скорочення дефіциту бюджетів держав і заходи, спрямовані на стимуляцію економічного зростання.

Окрім того, зміна настрою інвесторів може бути зумовлена заявою прем'єр-міністра Китаю Веня Цзябао про плани уряду КНР зі стимулювання зростання економіки.

Позитивним моментом також стали заяви лідера грецької коаліції СІРІЗА про те, що вихід Греції з єврозони, радше за все, спричинить повний розпад валютного блоку, що можна інтерпретувати як готовність ліворадикальної партії йти на поступки в подальших переговорах і як дотримання Грецією зобов'язань перед Міжнародним валютним фондом і Євросоюзом.

Підсумки торгів у США:

Dow +1,09%

S&P +1,6%

Nasdaq +2,46%

Результати торгів у Європі:

FTSE 100 +0,7%

DAX +0,95%

CAC40 +0,64%

На торгах в Азії:

Nikkei +1,1%

Hang Seng +1,22%

Shanghai +0,8%

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram