ГоловнаЕкономікаБізнес

Українські сталевари балансують на межі вильоту з десятки кращих

Конкуренцію їм складають колеги з Італії.

Українські сталевари балансують на межі вильоту з десятки кращих

Виробництво сталі в Україні в квітні 2012 року становило 2,520 млн тонн, попередньо підрахували в міжнародній аналітичної організації World Steel Association (WSA).

За цим показником країна посіла 10 місце в світі слідом за Туреччиною та Бразилією. Італія є найближчим переслідувачем українських металургів. За даними WSA, італійські сталевари виплавили 2,409 млн тонн сталі.

Перше місце в світі з великим відривом продовжує посідати Китай, який в квітні виплавив 60,575 тонн сталі. За ним ідуть Японія (9,072 млн тонн) і США (7,705 млн тонн). Росія виробила 5,900 млн тонн сталі, посівши в рейтингу шосте місце.

Нагадаємо, в березні в рейтингу виробників сталі WSA також спочатку поставила італійців слідом за українськими металургами. Однак подальший перерахунок даних із виробництва показав, що Україна посіла 11-е місце з 2,6 млн тонн, тимчасом як Італія - 10-е з 2,691 млн тонн.

Металургія відіграє надзвичайно важливу роль в економіці країни. Так, третину українського експорту становлять чорні метали та вироби з них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram