ГоловнаЕкономікаБізнес

Названо країни з найдорожчим і найдешевшим бензином

Європі пальне обходиться найдорожче.

Названо країни з найдорожчим і найдешевшим бензином

Агентство Bloomberg склало рейтинг із 55 держав за цінами на бензин.

Перші п'ятнадцять країн зі списку, окрім Гонконгу (7-ме місце), розташовані в Європі.

Очолює список Норвегія. Тут за літр бензину в середньому платять 2,02 євро (в Україні, за даними компанії UPECO, 18 травня літр бензину А-95 коштував 10,62 грн, тобто трохи більше за 1 євро). На п'ятнадцятому місці переліку країн з найдорожчим бензином опинилася Швейцарія. У цій країні споживач у середньому платить за літр 1,66 євро.

Серед інших країн із п'ятнадцятки - три сусідні зі Швейцарією: Італія (3-тє місце), Франція (11-те) і Німеччина (13-те). Така різниця в цінах стала причиною так званого прикордонного паливного туризму. Люди перетинають кордони держав, щоб заправитися дешевше.

Серед західних країн пальма першості за найдешевшим бензином залишається у США.

Справжній паливний рай у Венесуелі. Там літр бензину обійдеться менш ніж у 2 євроценти. Не надто обтяжливою є купівля бензину в Саудівській Аравії та Кувейті, які увійшли до трійки країн із найдешевшим пальним слідом за Венесуелою.

Росія опинилася в рейтингу на 10-му місці за дешевизною. Україні місця в рейтингу не знайшлося.

Нагадаємо, раніше

рейтинг європейських країн із найдорожчим бензином склали британці. У першу трійку там увійшли Норвегія, Італія і Данія (за версією Bloomberg, Данія й Італія помінялися місцями).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram