ГоловнаЕкономікаБізнес

Ахметов застрахував свою ТЕС на 20 млрд грн

Бізнесмен убезпечив себе від ризиків поломки та простою.

Ахметов застрахував свою ТЕС на 20 млрд грн
Фото: Макс Левин

Компаіия "ДТЕК Західенерго" уклала договір страхування майна та перерв у виробництві Бурштинської ТЕС зі страховою компанією "АСКА". Обидві компанії контролює бізнесмен Рінат Ахметов.

Як повідомляється в "Віснику державних закупівель", вартість угоди, укладеної 3 травня, становить 13,83 грн.

Послуги враховують страхування машин і механізмів від поломки, а також страхування простою виробництва протягом одного року з моменту підписання угоди. Загальна страхова сума - 20,51 млрд грн, також майновий комплекс оцінений в 19,12 млрд грн.

З урахуванням цієї закупівлі, "АСКА" 2012 року виграла державні тендери на загальну суму 46,48 млн грн. Найбільше було отримано на енергетичних підприємствах, контрольованих групою Ахметова - "Західенерго", "Дніпроенерго". Також значні підряди "АСКА" отримала від Чорнобильської АЕС та Дунайського пароплавства.

Нагадаємо, на початку року ДТЕК Ріната Ахметова придбав 45,1% акцій "Західенерго" за 1,9 млрд грн і отримав контроль над компанією.

Бурштинська ТЕС є однією з трьох станцій "Західенерго". З 2002 року вона працює в так званому "острові Бурштинської ТЕС" в об'єднаній європейській енергосистемі, тобто поза енергосистемою України. Вона забезпечує енергопостачання трьох західних областей України - Закарпатської, а також частково Івано-Франківської та Львівської.

З неї також здійснюється експорт електроенергії в Європу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram