ГоловнаЕкономікаБізнес

Азаров: житла потребує мільйон родин

Прем'єр упевнений, що цю проблему можна вирішити за 10 років.

Азаров: житла потребує мільйон родин
Фото: Макс Левин

Поліпшення житлових умов в Україні потребує понад 1 млн сімей, заявляє прем'єр-міністр Микола Азаров.

За його словами, програма "Доступне житло", яка почалася в Україні, стане першим кроком для вирішення "квартирного питання".

"Цього року в програмі "Доступне житло" можуть взяти участь понад 30 тис. сімей. Це ще мало з огляду на те, що поліпшення житлових умов потребують понад 1 млн родин. Але після довгих років, коли черга взагалі не рухалася, це помітний крок до нової якості життя України. Згодом ми вийдемо обов'язково на кредитування 100-200 тис. родин щорічно і таким чином за 10 років вирішимо житлову проблему", - сказав прем'єр.

Він додав, що на сьогодні програма вже стартувала в 13 регіонах України.

"Міжвідомча комісія затвердила перші 1127 квартир, які громадяни можуть вже придбати на умовах здешевленої іпотеки. Цей перелік уже надіслано в банки, які, відповідно до критеріїв НБУ, можуть брати участь в програмі здешевленої іпотеки", - заявив Азаров.

Відповідно до оголошеного списку, вже сьогодні можуть вибирати квартири мешканці таких регіонів: Волинської, Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Харківської, Чернівецької областей і Криму.

Нагадаємо, програма пільгової іпотеки стартувала 15 травня. Перший договір підписали в Сумах.

Програма здешевлення іпотеки була затверджена Кабміном 3 травня. За планами, за цією програмою цьогоріч видадуть 30 тис. кредитів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram