ГоловнаЕкономікаДержава

Янукович посилює контроль над надрами, - думка

Весь ланцюжок недпрокористування тепер складають однодумці.

Янукович посилює контроль над надрами, - думка
Фото: www.president.gov.ua

Призначення Олега Проскурякова на посаду голови Державної служби геології та надр означає посилення контролю над видачею дозволів у сфері використання надр представниками однієї команди, пише "Коммерсант-Украина" з посиланням на джерело в Мінекології.

Нового головного геолога призначено на цю посаду за пропозицією свого попередника, а нині глави Мінекології Едуарда Ставицького.

Коли Ставицький очолював "Надра України", Проскуряков працював його радником, а коли Ставицький став керувати Держслужбою геології, він ініціював призначення Проскурякова на свою посаду в "Надрах".

Сам Ставицький, як пише газета, відомий рішеннями, що дозволили перевести резиденцію Президента у Межигір'ї у приватну власність.

Політологи називають його лояльним родині президента, а його призначення - черговим кроком з посилення позицій глави держави в економічному блоці.

"В Україні вперше склалася ситуація, коли весь ланцюжок в питанні надрокористування тепер складають однодумці", - підкреслюють в прес-службі "Лукойла".

"Тепер зрозуміло, з ким домовлятися, і очевидно, що якщо домовитися з Едуардом Ставицьким, то проблем з видобутком нафти і газу не буде", - в свою чергу впевнений головний інвестстратег фінансової групи БКС Максим Шеїн.

Нагадаємо, 20 квітня Президент звільнив Едуарда Ставицького з посади голови Державної служби геології та надр і призначив його міністром екології та природних ресурсів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram