ГоловнаЕкономікаБізнес

Українські сири не пустять до Росії ще півтора місяця, - думка

Молочарі рекомендують читати між рядків.

Українські сири не пустять до Росії ще півтора місяця, - думка
Фото: old.smi2.ru

Початку експорту українського сиру в Росію слід очікувати в липні, заявив голова ради директорів Спілки молочних підприємств Вадим Чагаровський журналістам.

"Росія дійсно задекларувала, що вона відкриває кордони чотирьом підприємствам, яким було свого часу заборонено. Але потрібно читати між рядків: там сказано, що за бездоганного дотримання технологій. Технології, які пропонує Росспоживнагляд, - це технології радянських часів: 60 діб дозрівання сиру "Російський". Якщо вони задекларували 15 квітня, що відкривають кордони Росії, то щойно 15 червня вони будуть готові прийняти нашу продукцію", - повідомив Чагаровський.

Хвилюючись про російського споживача, я непрямо хвилююся і про вашого українського споживача

— Геннадій Онищенко, голова Росспоживнагляду, про ситуацію із сиром

Він додав, що якийсь час (близько тижня) знадобиться також для організаційних процедур, тому липень - це приблизно той термін, коли Росія буде готова відкривати кордони для постачань сиру з українських підприємств.

Нагадаємо, Росія знову висунула претензії до сиру виробництва двох заводів, яким раніше дозволила постачання, за підсумками лабораторної експертизи.

Усього Росспоживнагляд дозволив постачати сир у РФ чотирьом українським заводам: ТОВ "Гадячсир", АТ "Пирятинський сирзавод", ПП КФ "Прометей" і "Дубномолоко".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram