ГоловнаЕкономікаДержава

Львівська область не хоче віддавати сланцевий газ американцям

Місцеві депутати поскаржилися Януковичу як гаранту Конституції.

Львівська область не хоче віддавати сланцевий газ американцям
Фото: subscribe.ru

Надання Олеської газової площі американській компанії Chevron для видобутку сланцевого газу є незаконним.

Про це йдеться у зверненні Львівської облради до Президента Віктора Януковича та Генеральної прокуратури, ухваленому на сесії 15 травня.

Депутати зазначили, що до складу міжвідомчої комісії з організації та проведення конкурсів на укладення угоди про розподіл продукції мають входити представники місцевої влади, однак їх не запросили. На думку облради, це є очевидним і грубим порушенням закону.

"Таким чином, така комісія, за відсутністю в її складі обов'язкового відповідно до закону представництва органів місцевого самоврядування, не може бути правомірною в організації проведення конкурсу на укладення угоди про розподіл продукції, що вказує на неправомірність проведення, і, відповідно, недійсність результатів такого конкурсу, зокрема і конкурсу з розробки родовищ сланцевих газів площі Олеської", - сказано в зверненні.

Львівська облрада просить Януковича як гаранта Конституції відновити конституційні права виключної власності на надра українського народу, зокрема надр, які надаються для користування на умовах угод про розподіл продукції.

Нагадаємо, 10 травня Кабмін остаточно затвердив американську компанію Chevron переможцем конкурсу на право видобувати газ на Олеській площі у Львівській області, а британсько-нідерландську Royal Dutch Shell - на Юзівській (Донецька та Харківська області).

Прогнозні ресурси Олеської площі становлять 2,98 трлн куб. м газу (традиційного, сланцевого, конденсату), Юзівської - 4,054 трлн куб. м газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram