ГоловнаЕкономікаБізнес

"Київстар" і МТС посварилися

Найбільші оператори не домовилися про дзвінки один одному.

"Київстар" і МТС посварилися

Про це пише Ігор Бурдига в газеті "КоммерсантЪ-Украина".

У ситуацію повинен втрутитися регулятор - відсутність договору між компаніями вважається порушенням ліцензійних умов. "Київстар" і МТС працюють без договору про інтерконнект (взаємне з'єднання мереж) на 2012 рік. Дія старої угоди завершилася із січня з ініціативи "Київстару". МТС надіслав "Київстару" дві пропозиції - у березні та квітні, але вони залишилися без відповіді.

У "Київстарі" звинувачують у всьому МТС, який працював без такого договору з Beeline з 2010 року (зараз Beeline є частиною "Київстару"). Заборгованість "Голден Телекому" і "Українських радіосистем", які працювали під брендом Beeline, перед МТС оцінюють приблизно в 60 млн грн, за інформацією журналіста.

Конфлікт могла б вирішити Нацкомісія з регулювання зв'язку, яка восени 2011 року встановила загальні ставки на інтерконнект на рівні 0,36 грн/хв. Робота без договору по інтерконекту є порушенням ліцензійних умов, а отже, Комісія має право вживати заходів щодо операторів. Хоча навряд вона позбавить телекомунікаційних гігантів ліцензій, адже тоді без зв'язку виявляться майже всі споживачі послуг мобільного зв'язку країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram