ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія знову висуває претензії до українського сиру

Росспоживнагляд незадоволений якістю продукції.

Росія знову висуває претензії до українського сиру
Фото: segodnya.ua

Росспоживнагляд виявив порушення щодо якості сиру двох українських заводів за результатами лабораторної експертизи.

"На жаль, до зазначених партій є претензії - не до безпеки, а до якісних показників. Наразі завершують остаточне оформлення експертизи. Доручено протягом дня видати заявникам результати досліджень цих партій. Інші зразки в роботі", - сказав Онищенко "Інтерфаксу ".

За його словами, претензії стосуються зразків партій сиру, представлених українськими заводами "Гадячсир" і "Прометей".

Учора міністр АПК України Микола Присяжнюк заявив, що перед відправленням до Росії українські сири успішно пройшли лабораторні дослідження в Україні.

Джерело: <a href="https://lb.ua/go.php?url=aHR0cDovL3Vrci50ZWFtLmNvbS51YS9uZXdzLzIwMTIvMDUvMTUvMTUxMDI0X3Jvc3NpeWFfcHJpbmltYWV0Lmh0bWwmZ3Q7PC9w">

Нагадаємо, Росія приступила до лабораторної експертизи зразків українського сиру ще минулого тижня. Керівник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко обіцяв, що Росія не буде тягнути з перевіркою.

Росспоживнагляд дозволив поставки сиру в РФ чотирьом українським заводам - ТОВ "Гадячсир", АТ "Пирятинський сирзавод", ПП КФ "Прометей" і "Дубномолоко". Але попередньо їх продукція повинна пройти лабораторну експертизу.

Росія оголосила "сирну війну" на початку лютого, заборонивши імпорт сирів трьох українських виробників, а потім розширила цей список до семи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram