ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна очікує рекордного урожаю кукурудзи та соняшнику

Для пшениці не підійшла погода.

Україна очікує рекордного урожаю кукурудзи та соняшнику
Фото: cultland.org

Аграрії вирішили пересіювати озиму пшеницю, яка загинула, кукурудзою і соняшником через вищу рентабельність і попит, пише "КоммерсантЪ-Украина" з посиланням на звіт компанії Oil World.

Відтак очікують, що врожай цих культур в Україні стане рекордним.

Наприкінці минулого року в Міністерстві аграрної політики та продовольства прогнозували, що пересіювати доведеться більш ніж 3 млн га озимих. Утім за результатами перевірки виявилося, що загинуло тільки 1,5 млн га посівів.

З них, за даними Української зернової асоціації, на сьогодні пересіяно 1,2 млн га. Кукурудзою було пересіяно 429 тис. га, ячменем - 435 тис. га, даних про соняшник немає.

"Озимі пересівати пшеницею було вкрай складно, оскільки була затяжна зима, яка різко змінилася погодою, близькою до літньої. Це було б менш ефективно", - пояснює генеральний директор компанії "УкрАгроКонсалт" Сергій Феофілов.

Експерти Oil World очікують, що рекордний урожай кукурудзи і соняшнику, що триває вже другий рік, призведе до зниження цін на ці товари.

На кінець минулого року в Україні зібрали понад 22 млн тонн кукурудзи, соняшнику - понад 8 млн тонн.

Нагадаємо, міністр АПК Микола Присяжнюк раніше говорив, що Україна планує зібрати 42-50 млн тонн зерна в 2012 році проти рекордних 56,7 млн 2011-го.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram