ГоловнаЕкономікаДержава

Малому бізнесу спростять процедуру оренди майна

У КМДА вважають інновації "невеликим кроком".

Малому бізнесу спростять процедуру оренди майна

Київська міська державна адміністрація підготувала зміни до Положення про оренду майна територіальної спільноти міста Києва, якими спрощено процедуру передачі невеликих приміщень в оренду суб'єктам господарювання. Відповідний проект рішення Київської міської ради зараз перебуває на розгляді депутатів для винесення на наступну сесію, повідомляє офіційний сайт КМДА.

"Це невеликий крок, але його зроблено для спрощення життя малого та середнього бізнесу в столиці. Підприємці, які бажають винайняти в міста невеликі приміщення для ведення бізнесу - під магазини, невеликі офіси або для розміщення виробництв - здебільшого зможуть отримати їх значно швидше", - розповів заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

Він пояснив, що сучасна процедура передачі комунального майна в оренду є тривалою, багатоетапною і доволі складною. На необхідні узгодження буде потрібно декілька місяців. "Для малого та середнього бізнесу така процедура є занадто довгою. Підприємці втрачають час, а місто - гроші, які може отримувати від оренди майна", - пояснив О. Пузанов.

Згідно з проектом рішення, якщо площа приміщення менш ніж 100 кв. м, а винайняти його бажає лише один претендент, орендний договір укладають за погодженням постійної комісії Київради з питань власності. В такому разі не потрібно рішення Київради, тобто договір оренди може бути укладено без проходження сесії Київради.

Якщо площа приміщення більш ніж 100 кв. м, то договір оренди укладають за звичайною процедурою і вимагає рішення Київської міської ради. У разі надходження двох або більше заяв орендодавець оголошує конкурс на право оренди.

Чинне Положення про оренду майна вимагає узгодження договорів оренди постійною комісією Київради з питань власності, а потім і сесією Київради для приміщень усіх розмірів.

За даними Головного управління комунальної власності м. Києва, з 1 січня по 30 квітня 2012 року бюджет столиці отримав від оренди 28 млн 889 тис. грн, що на 61,25% більше, ніж за аналогічний період 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram