ГоловнаЕкономікаБізнес

У Бойка рекомендують знизити ціни на бензин

Експертно-аналітична група зауважила зниження цін на нафту в світі і достатні запаси нафтопродуктів в Україні.

У Бойка рекомендують знизити ціни на бензин
Фото: newvers.ru

Експертно-аналітична група з питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної галузі на засіданні 11 травня знизила граничні рекомендовані ціни на всі бензини.

Як йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства енергетики та вугільної промисловості, яке очолює Юрій Бойко, з 12 травня рекомендовані ціни знижені на 5 коп./л, а з 15 травня - ще на 5 коп./л.

Учасники засідання констатували зниження цін на нафту на світових ринких (як пишуть "Українські Новини", ціна марки Brent в Лондоні торгується на рівні близько $112/барель), а також наявність достатніх запасів нафтопродуктів для забезпечення стабільності на внутрішньому ринку.

Також зауважили, що в межах попередніх рекомендацій експертно-аналітичної групи учасники ринку знизили ціну на дизпаливо на 10 коп.

За даними компанії UPECO, 11 травня середні ціни на бензин були зафіксовані на такому рівні: А-95 - 10,72 грн/л, А-92 - 10,31 грн/л, А-76/80 - 9,65 грн/л, дизпаливо - 9,34 грн/л.

Нагадаємо, Організація країн-експортерів нафти має намір збільшити виробництво нафти, щоб домогтися зниження цін на неї до $100 за барель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram