ГоловнаЕкономікаБізнес

Google має намір "переграти" Apple

Корпорація розробляє власний ігровий центр.

Google має намір "переграти" Apple

Корпорація Google розробляє додаток для Android, схожий на Game Center для iPhone, що дозволяє користувачам ігор заробляти бали і вести ігровий рейтинг.

Це ключова частина програмного забезпечення, яка дозволить Google конкурувати на швидко зростаючому ринку мобільних ігор.

Ігровий центр Google складатиметься зі "системи соціальних досягнень", яка буде нагороджувати користувачів за певні успіхи в іграх.

Розробники, що створюють ігри для Android, використовують різні рішення інших стартапів, наприклад, OpenFeint. Однак Google визнає, що ігри стали важливим компонентом популярності iPhone, тому створює власний сервіс.

Поки невідомо, чи базуватиметься ігровий центр на соціальній мережі Google+, але джерела кажуть, що це цілком імовірно. Генеральний директор Google Ларрі Пейдж вважає, що продукти компанії можуть бути пов'язані тісніше.

"Вони починають по-справжньому усвідомлювати всі потреби для того, щоб зробити ігри дійсно успішними", - сказало джерело, близьке до розробників.

Іще один сервіс Google по аналогії з Apple, згідно з джерелом, - це розробка платіжної системи для інтернет-магазину Google Play, де гравці зможуть купити ігри на платформі Android та інші додатки, як в App Store.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram