ГоловнаЕкономікаДержава

Металурги погрожують масовими акціями протесту

Профспілки запланували маніфестацію в Києві.

Металурги погрожують масовими акціями протесту

Робітники Орджонікідзевського ГЗК і Запорізького заводу феросплавів погрожують акціями протесту, якщо не буде захищено права співробітників.

Затягування владою врегулювання критичної ситуації, що склалася на ПАТ "Орджонікідзевський ГЗК" і ПАТ "Запорізький завод феросплавів", змушує галузеву профспілку вдатися до масових акцій протесту і вступити в жорсткий трудовий спір для відновлення повноцінної роботи цих підприємств і захисту прав їхніх працівників.

Про це в п'ятницю заявив голова Центрального комітету профспілки металургів і гірників України Володимир Козаченко.

Існує синергія позитивна, але тут неконтрольоване зростання імпорту феросплавів з одночасним підвищенням цін на електроенергію, разом створюють потужний негативний вплив на феросплавну галузь.

— В'ячеслав Бутко, віце-президент Центру досліджень корпоративних відносин

"Сьогодні в оплачуваному простої та режимі роботи за скороченим графіком перебуває значна кількість працівників Запорізького феросплавного заводу, де вже було звільнено 1800 осіб. Повністю зупинено виробництво на Орджонікідзевському гірничо-збагачувальному комбінаті. Незважаючи на проведені акції протесту, численні звернення Центрального комітету профспілки працівників металургійної і гірничовидобувної промисловості до керівництва держави, органів влади, проблеми підприємств так і не вирішено. Влада практично нічого не робить, її регуляторну діяльність зведено до нуля", - зазначив Козаченко.

Він додав, що за останній рік профспілка вже вичерпала всі свої можливості, передбачені законодавством України, у вирішенні колективних трудових спорів. "Ми змушені звернутися по допомогу до Міжнародного об'єднання профспілок, Міжнародну організацію праці ... Соціальний діалог у нас не виходить ані з владою, ні з власниками підприємств, тому наступного тижня зберемося на нараду, щоб вирішити, як нам діяти далі", - зауважив керівник галузевої профспілки.

За його словами, є пропозиції провести масову маніфестацію металургів і працівників гірничорудної промисловості в Києві. "Можливо, тоді центральна влада зверне на нас увагу", - наголосив Козаченко.

Раніше повідомляли, Україна може випасти з десятки найбільших виробників металу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram