ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" назвала час і ціни поїздок швидкісними потягами

З Києва до Львова Hyundai йтиме 4 год. 55 хв., а до Донецька - 6 год. 30 хв.

"Укрзалізниця" назвала час і ціни поїздок швидкісними потягами
Фото: yuzhnoukrainsk.net

"Укрзалізниця" розробила експериментальний графік руху швидкісних поїздів виробництва Hyundai Rotem та електропоїздів Skoda Vagonka.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

"Нові поїзди курсуватимуть за цим експериментальним графіком уже з 27 травня і до 1 вересня цього року. За цей час залізничники проаналізують пасажиропотоки на маршрутах і докладніше вивчать можливості Hyundai і Skoda, щоб за потреби внести корективи в графік руху", - йдеться в повідомленні.

Передбачають, що тільки-но мине час експериментального графіка, час руху нових поїздів буде ще скорочено - на 15-30 хв.

Згідно з експериментальним графіком курсування, поїзд Hyundai сполученням Харків-Київ-Харків долатиме 488 км - відстань між цими містами - за 4 години 25 хв. із маршрутною швидкістю понад 106 км/год.

Зі Львова до Києва 572 км проходитиме за 4 год. 55 хв. зі швидкістю понад 116 км/год.

Відстань 747 км між Донецьком і Києвом, прямуючи зі швидкістю понад 112 км/ год., поїзд подолає за 6 год. 30 хв.

Електропоїзди Skoda курсуватимуть за маршрутами Харків-Дніпропетровськ-Донецьк-Луганськ-Донецьк-Харків і Харків-Донецьк-Маріуполь-Донецьк-Дніпропетровськ-Харків.

При цьому електричка чеського виробництва 299 км від Харкова до Дніпропетровська проходитиме за 3 години, від Дніпропетровська до Донецька - за майже 3 години, від Донецька до Луганська (162 км) - за 2 год. 30 хв., від Донецька до Харкова (364 км) - за 3 год. 40 хв., від Донецька до Маріуполя (132 км) - за 1 год. 50 хв.

Передбачають, що вартість проїзду регулюватиметься залежно від придбання квитка "туди-назад" за календарними днями і днями тижня.

Наприклад, поїздка з Києва до Харкова у 2-му класі швидкісного Hyundai обійдеться пасажирам у щонайменше 222 грн, у 1-му класі - від 379 грн.

Вартість проїзду в електропоїздах швидкісних Skoda на маршруті Харків-Донецьк (відстань 318 км) у 2-му класі становитиме від 57 грн, в 1-му класі - від 125 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram