ГоловнаЕкономікаДержава

Каськів поскаржився на недофінансування

Нацпроектам не вистачає грошей.

Каськів поскаржився на недофінансування
Фото: Макс Левин

Національні проекти обмежені у фінансуванні, заявив глава Держнацпроекту Владислав Каськів.

"У нас дуже обмежені можливості щодо фінансування з бюджету 2012 року", - зазначив він на прес-конференції.

За його словами, цього року фактично передбачені витрати на іміджеву програму в розмірі 47 млн грн і ще 360 млн грн на організацію перинатальних центрів — 360 млн грн. Також передбачені витрати на поточну адміністративну діяльність.

"Ми розробили гнучкий план, як, не відстаючи від завдань, які стоять перед нами, модернізувати цей процес. Ми розраховуємо, що низку проектів частково забезпечать державними гарантіями", - говорить Каськів.

Крім того, агентство має намір виконати зобов'язання перед міжнародними контрагентами на мінімальному рівні.

Він також нагадав, що в прикінцевих положеннях закону про держбюджет-2012 є норма, згідно з якою передбачене фінансування агентства у розмірі 1,4 млрд грн. Однак вона наразі не реалізована.

За даними Держінвестицій, минулого року на його діяльність з держбюджету було направлено 1,048 млрд грн, з них було освоєно 391 млн грн.

Нагадаємо, згідно з постановою Кабміну в Україні заплановані національні проекти "LNG термінал" (будівництво терміналу скрапленого газу), "Енергія природи" (розвиток альтернативної енергетики), "Доступне житло", "Нове життя" (розвиток мережі перинатальних центрів), "Чисте місто" (будівництво сміттєпереробних заводів), "Якісна вода", "Відкритий світ "(4G-інтернет у школах), "Місто майбутнього" (проекти розвитку міст), "Своєчасна допомога" (оперативна робота "швидких" за допомогою GPS).

Крім цього, серед нацпроектів є проекти "Повітряний експрес" (залізна дорога між Києвом і аеропортом "Бориспіль"), "Дунайський коридор" (розвиток судноплавства в дунайському регіоні), "Олімпійська надія-2022" (будівництво спортивно-туристичної інфраструктури), "зерно України" (нарощування виробництва та експорту зерна), "Відроджене скотарство" (підтримка тваринництва), "Зелені ринки" (розвиток мережі оптових сільгоспринків).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram