ГоловнаЕкономікаБізнес

Акції Facebook отримають не всі бажаючі

Водночас попит на них виявився меншим ніж очікували.

Акції Facebook отримають не всі бажаючі

Попит на акції соціальної мережі Facebook перевищив пропозицію, незважаючи на те, що їх вважають переоціненими.

Як повідомляє Reuters з посиланням на джерела, знайомі з перебігом збору заявок, які проводить компанія, зараз інвестори готові придбати більше акцій, ніж може продати соціальна мережа. Офіційних коментарів менеджменту Facebook агентству отримати не вдалося.

Водночас Bloomberg зазначає, що попит на акції соціальної мережі виявився меншим ніж очікували. Агентством були опитані 1250 інвесторів, аналітиків і трейдерів. 80% з них вважають, що акції Facebook переоцінені. Інвесторів насторожує той факт, що рекламні доходи соціальної мережі зростають повільніше ніж кількість її користувачів.

Road-show (презентація акцій інвесторам) Facebook розпочалася в понеділок, 7 травня. Компанія планує продати під час IPO (первинного розміщення на біржі), яке заплановано на 18 травня, 337 млн акцій. Передбачають, що вартість розміщення одного паперу становитиме від $28 до $35. Аналітики прогнозують, що Facebook отримає під час IPO $10,4 млрд.

Очікують, що вихід Facebook на біржу стане найбільшим серед усіх інтернет-компаній. За даними ділових ЗМІ, акціями соціальної мережі торгуватимуться тільки на біржі Nasdaq. Її вибрали тому, що саме там котируються більшість інтернет-компаній, серед яких Apple, Intel, Microsoft і Google.

Facebook була створена Марком Цукерберґом 2004 року. Сьогодні це найбільша соціальна мережа в світі з кількістю користувачів у 900 мільйонів. Очікують, що навіть після IPO Цукерберґ збереже контроль над своєю компанією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram