ГоловнаЕкономікаБізнес

До Києва на ремонт прибули індійські літаки

Вартість модернізації - $450 млн.

До Києва на ремонт прибули індійські літаки
Фото: defpol.org.ua

Партія літаків військово-повітряних сил Індії прилетіла до Києва на капітальний ремонт: модернізацію здійснюватиме Київський авіаремонтний завод.

На індійських літаках, яким більш ніж тридцять років, планують встановити сучасне обладнання українського та зарубіжного виробництва, а також хочуть збільшити вантажопідйомність суден на 7,5 тонни.

За словами конструкторів, після цього літаки зможуть працювати ще мінімум 25 років. Вартість українсько-індійського контракту - більш ніж 450 мільйонів доларів.

Варто зазначити, що 2009 року було підписано найбільший за всю історію відносин між Україною й Індією контракт, згідно з яким українським фахівцям доручено відремонтувати і модернізувати 105 літаків Ан-32 ВПС Індії.

Літак Ан-32 пристосований і адаптований до особливостей індійського клімату та високогір'я. Через його надійність пілоти прозвали машину "срібним конем".

Модернізація наявних літаків замість придбання нових - доцільна ощадність для індійської сторони, а для української - гарантована робота на кілька років.

Одночасно з капітальним ремонтом виконують глибоку модернізацію літака, який набуває нової якості. Фактично йдеться про новий літак - Ан-32RE.

Усе радіоелектронне обладнання модернізують, замінюючи на сучасне, що відповідає іноземним стандартам.

Нагадаємо, в березні 2012 року Україна передала Індії 5 полагоджених і модернізованих літаків Ан-32, які належать військово-повітряним силам цієї країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram