ГоловнаЕкономікаБізнес

У Москві заборонили рекламу МММ

Попередження Мавроді про небезпеку пірамід визнали неналежним.

У Москві заборонили рекламу МММ
Фото: bez-problem.zp.ua

Рекламу Сергія Мавроді з текстом "МММ 2011; SERGEY MAVRODI.COM; ПОПЕРЕДЖАЮ: піраміди небезпечні для вашого фінансового здоров'я" заборонили розповсюджувати в Москві.

Таке рішення ухвалило Московське управління Федеральної антимонопольної служби (ФАС) Росії за зверненням Департаменту засобів масової інформації та реклами Москви щодо розміщення такої реклами на одній із вулиць столиці РФ.

У ФАС вирішили, що вона порушує закон "Про рекламу", тому що рекламує фінансові послуги без найменування особи, яка їх надає, і визнали неналежною.

Через це компанії "Медіа-столиця", яка розміщувала рекламу, наказали припинити її розповсюдження.

"Московським УФАС Росії зараз розглядається понад 20 фактів розповсюдження такої реклами. Дії всіх осіб, причетних до розповсюдження неналежної реклами фінансових послуг і залучення громадян до участі у фінансовій піраміді перевірять на відповідність антимонопольному законодавству", - зазначив провідний спеціаліст управління ФАС Павло Олійник .

Нагадаємо, українська Нацкомісія з регулювання ринків фінансових послуг вже неодноразово заявляла, що "МММ-2011" не має права працювати в Україні, тому що у неї немає ані статусу фінансової установи, ані ліцензій на надання фінансових послуг.

"МММ-2011" (Мы Можем Многое) запустили в січні 2011 року. З критикою нового проекту Мавроді у Росії одразу ж виступили Держдума, глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко, фінансовий омбудсмен Павло Медведєв і ФАС, яка визнала "МММ-2011" фінансовою пірамідою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram