ГоловнаЕкономікаФінанси

Грузинський мільярдер продав банк у Росії

Фінустанова входить у двадцятку найбільших інвестиційних банків.

Грузинський мільярдер продав банк у Росії
Бидзина Иванишвили
Фото: novost.ge

Грузинський мільярдер Бидзина Іванішвілі продав банк "Російський кредит" групі приватних інвесторів за $ 352 млн, повідомляє фінансова організація.

У повідомленні зазначено, що президент IT-компанії "Ланіт" Георгій Генс, колишній власник банку "Глобекс" Борис Пастухов, екс-власник страхової компанії "Спаські ворота" Борис Хаіт і бізнесмени Віктор Лукоянов, Анатолій Мотильов і Володимир Фаеровіч уклали угоду з групою "Унікор" про купівлю банку. "Унікор", заснований 2004 року, управляє активами Іванішвілі.

Угоду мають завершити до 1 вересня поточного року. Консультантами операції виступили компанії White & Case і "Падва і партнери".

У 1990-1998 роках банк "Російський кредит" входив до числа найбільших банків РФ. Після кризи 1998 року банк був санований за участю Агентства з реструктуризації кредитних організацій - АРКО, яке пізніше перейменували в Агентство зі страхування внесків (АСВ).

Восени 1998-го Банк Росії надав приватним клієнтам банку "Російський кредит" можливість перевести свої вклади в Ощадбанк, при цьому валютні вклади переводили в рублях за спеціально зафіксованим курсом ЦБ.

Нині кредитна організація спеціалізується на наданні інвестиційно-банківських послуг. Банк входить у топ-20 найбільших інвестиційних банків країни.

У світовому рейтингу мільярдерів за версією Forbes Іванішвілі займає 153-й рядок, статки підприємця оцінюють у $ 6,4 млрд.

Нагадаємо, минулого року Іванішвілі заявив, що піде в політику, щоб боротися з "тотальним монополізмом" президента Грузії Михайла Саакашвілі. У Грузії вже засновано партію мільярдера - "Грузинська мрія - Демократична Грузія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram