ГоловнаЕкономікаДержава

Українців позбавили подвійного декларування

У Податковий кодекс внесли зміни.

Українців позбавили подвійного декларування
Фото: Макс Левин

В Україні набув чинності Закон про внесення змін до Податкового кодексу України, яким скасовується подвійне декларування доходів.

Відповідний закон опублікований в газеті "Урядовий кур'єр".

Зокрема, зміни скасовують подвійне декларування фізичними особами в різних деклараціях одних і тих самих показників доходів і майнового стану.

Крім того, уточнюється порядок проведення річного перерахунку податку на доходи фізичних осіб (у встановлених Податковим кодексом випадках обов'язкового декларування фізичними особами доходів за звітний рік), та порядок оподаткування сум, що підлягають оподаткуванню за таким перерахунках.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович підписав закон про скасування подвійного декларування 27 квітня цього року.

Раніше повідомляли, що Конституційний суд визнав неконституційним положення закону, згідно з яким держслужбовці та депутати мали декларувати свої витрати та витрати своїх родин з дня набуття чинності цього закону 1 липня 2011 року. Своїм рішенням КС переніс на півроку терміни декларування депутатами та держслужбовцями своїх витрат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram