ГоловнаЕкономікаБізнес

Присяжнюк не вбачає загроз для продбезпеки України

МінАПП упевнене у виконанні експортних зобов'язань щодо зерна.

Присяжнюк не вбачає загроз для продбезпеки України
Фото: Макс Левин

Посівна кампанія в Україні здійснється в межах прогнозів, тому в Міністерстві аграрної політики і продовольства не вбачають загроз для продовольчої безпеки країни.

"Сьогодні ми практично 6,8 млн га засіяли з 8,5 млн га, тобто посівна відбувається в межах прогнозів. У цілому ми не вбачаємо загрози продовольчій безпеці країни, так само, як і не вбачаємо загрози у вигляді зменшення обсягів експорту або невиконання експортних зобов'язань, оскільки у нас є достатньо великі перехідні запаси", - цитує міністра Миколу Присяжнюка прес-служба його відомства.

Під час розширеної наради з активом агропромислового комплексу Криму він заявив, що незважаючи на складні погодні умови під час посівної продовольча стабільність Україні буде забезпечена, а зобов'язання з експорту зерна - виконані.

Нагадаємо, в ООН прогнозують різке зниження врожаю пшениці в Україні 2012 року. Водночас Присяжнюк прогнозував, що за оптимістичним сценарієм Україна збере близько 50 млн тонн зернових, тобто зниження порівняно з минулим роком буде в межах 10%. Песимістичний сценарій передбачає істотніше зменшення врожаю - до 42 млн тонн (на чверть).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram