ГоловнаЕкономікаДержава

Закон про реформування "Нафтогазу" набув чинності

Уряд зможе реорганізувати НАК, коли захоче.

Закон про реформування "Нафтогазу" набув чинності
Фото: Макс Левин

Закон, що вносить зміни до закону "Про трубопровідний транспорт", які стосуються реформування нафтогазового комплексу, набув чинності вчора, 6 травня.

Згідно з нормою закону, опублікованого в газеті "Урядовий кур'єр" 5 травня, він набуває чинності наступного дня після опублікування.

Цим законом Кабінет Міністрів дозволяє реорганізовувати

Національну акціонерну компанію "Нафтогаз України", однак забороняє приватизацію НАК і компаній, які буде створено внаслідок її реорганізації.

Зокрема, заборонено приватизацію державних підприємств і дочірніх підприємств "Нафтогазу", які здійснюють діяльність із транспортування магістральними або розподільчими трубопроводами, зберігання в підземних газосховищах, а також самої НАК.

Також уведено заборону на порушення справ про банкрутство державних підприємств, що здійснюють діяльність із транспортування магістральними та/або розподільчими трубопроводами,

зберігання в підземних газосховищах, а також безпосередньо щодо НАК, дочірніх і заснованих нею підприємств.

Нагадаємо, 13 квітня Верховна Рада ухвалила цей закон у другому читанні. "За" проголосували 242 народних депутати з мінімально необхідних 226. 28 квітня Президент Віктор Янукович підписав його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram