ГоловнаЕкономікаБізнес

Суркіси не змогли домогтися перегляду продажу "Вінницяобленерго"

Суд став на бік ФДМ і Григоришина.

Суркіси не змогли домогтися перегляду продажу "Вінницяобленерго"
Фото: dynamo.kiev.ua

Окружний адміністративний суд Києва відмовив енергопостачальній компанії "Львівобленерго", яку контролюють брати Григорій та Ігор Суркіси, у скасуванні результатів конкурсу з продажу 50% "Вінницяобленерго", який виграла компанія "Луганське енергетичне об'єднання" Костянтина Григоришина.

Як сказано в постанові суду, він відхилив й інші позовні вимоги, зокрема щодо недопускання "Львівобленерго" до конкурсу, який відбувся 13 лютого.

Спочатку 30 січня 2012 року ФДМ допустив до торгів і "Львівобленерго", і дві інші компанії: VS Energy International Ukraine (контрольована російським бізнесменом Олександром Бабаковим) і "Луганське енергетичне об'єднання".

Листом від 1 лютого Фонд сповістив "Львівобленерго" про те, що компанію включено в перелік учасників конкурсу, який мав відбутися 3 лютого.

Призначений на цю дату конкурс було зірвано через відсутність кворуму конкурсної комісії, згодом дату торгів перенесли на 13 лютого.

10 лютого, згідно з матеріалами справи, ФДМ отримав протест Генеральної прокуратури на рішення Фонду щодо допуску "Львівобленерго" до торгів із продажу 50% "Вінницяобленерго".

Прокуратура вимагала від ФДМ провести додаткову перевірку відомостей, які надали потенційні покупці для участі в конкурсі.

Унаслідок цієї перевірки Фонд скасував допуск "Львівобленерго" до участі в конкурсі щодо "Вінницяобленерго", визнавши окремі документи такими, що не відповідають законодавству й умовам конкурсу.

Лист про недопущення "Львівобленерго" до торгів Фонд вручив представникам компанії безпосередньо в день їхнього проведення.

Окружний адміністративний суд Києва не знайшов порушень у діях ФДМ і відмовив у задоволенні позовних вимог "Львівобленерго".

Нагадаємо, згідно з результатами конкурсу, "Вінницяобленерго" відійшла до Григоришина за 176 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram