ГоловнаЕкономікаБізнес

Українська "Вікіпедія" увійшла до двадцятки найбільш відвідуваних

Найшвидше відвідуваність зростає в казахському сегменті енциклопедії.

Українська "Вікіпедія" увійшла до двадцятки найбільш відвідуваних

Український розділ он-лайн-енциклопедії "Вікіпедія" у квітні увійшов до двадцятки найбільш відвідуваних серед усіх мовних сегментів цієї он-лайн-енциклопедії з показником 50,7 млн переглянутих сторінок.

Це на 58%, або в 1,58 разу більше порівняно із квітнем минулого року (32,0 млн), повідомляє фонд "Вікімедіа Україна". За темпами зростання популярності серед 20 найбільш відвідуваних "Вікіпедій" українська перебуває на другому місці й поступається тільки китайській.

Однак найшвидше зростає за відвідуваністю казахська "Вікіпедія" - більш ніж у 5 разів із 1,2 млн переглянутих сторінок у квітні 2011 року (75-те місце у світі) до 6,6 млн у квітні 2012 року (41-ше місце у світі). Число статей у казахській "Вікіпедії" за рік зросло всемеро - із 18 тис. наприкінці квітня 2011 року до 127 тис. наприкінці квітня 2012 року.

Нагадаємо, в лютому український розділ "Вікіпедії" за числом статей випередив каталонський і вийшов на 13-те місце серед 284 "Вікіпедій" різними мовами світу. Однак, як повідомляє AIN.ua із посиланням на голову "Вікімедіа Україна" Юрія Пероганича, зараз українська "Вікіпедія" знову опустилася на 14-те місце - її обігнав в'єтнамський розділ.

При цьому, за його словами, зараз спостерігається приплив в українську "Вікіпедію" тих користувачів, які раніше користувалися російською версією. "Якщо ця динаміка збережеться, популярність української "Вікіпедії" зросте, але точні цифри прогнозувати наразі не беруся", - зазначив Пероганич.

У березні українська "Вікіпедія" також вийшла на п'яте місце за якістю серед 284 мовних розділів. Серед 1000 статей, які повинні бути в кожній "Вікіпедії", в українському розділі були 34 короткі (менш ніж 10 кілобайтів), 509 середніх (10-30 кілобайтів) і 457 довгих (більш ніж 30 кілобайтів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram