ГоловнаЕкономікаБізнес

Онищенко: Україна не надала проб сирів для лабораторних досліджень

Росія має намір дозволити постачання сиру з "Дубномолоко".

Онищенко: Україна не надала проб сирів для лабораторних досліджень

Росспоживнагляд розраховує найближчим часом отримати для лабораторних досліджень український сир, після чого може дати "зелене світло" постачанню цієї продукції на російський ринок.

"Тільки-но ці проби, згідно зі встановленим порядком, надійдуть до нас, буде проведено дослідження і вирішено питання про відновлення постачань", - сказав у суботу керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

За його словами, в п'ятницю, 4 травня, у нього відбулася телефонна розмова з головою МЕРТ України Петром Порошенком.

"Українська сторона повідомила, що нібито проби доправлено до Москви в зазначену лабораторію. Але, на жаль, цього не відбулося", - повідомив Онищенко.

"Усі організаційні питання знято, крім одного - доправлення проб у лабораторію. Наразі немає жодної проби", - заявив він.

2 травня Онищенко повідомив, що Росспоживнагляд планує дати "зелене світло" постачанням сиру з 4-го за ліком українського заводу - "Дубномолоко", - інспектувати який виїжджали російські фахівці.

Раніше Росспоживнагляд дозволив постачання сиру в РФ трьом українським заводам: ТОВ "Гадячсир", АТ "Пирятинський сирзавод" і ПП "КФ Прометей" - філії Менській.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram