ГоловнаЕкономікаБізнес

Фірташу підвищили вартість оренди двох держактивів у титановій галузі

ФДМ підписав із підприємством, яке контролює бізнесмен, додаткові угоди.

Фірташу підвищили вартість оренди двох держактивів у титановій галузі
Фото: Макс Левин

Фонд державного майна і "Кримський титан", що його контролює Дмитро Фірташ, підписали додаткові угоди про підвищення орендної плати за Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат і Вільногірський гірничо-металургійний комбінат.

"Фонд держмайна України і ПрАТ "Кримський титан" підписали додаткові угоди про продовження термінів оренди Іршанського гірничо-збагачувального комбінату і Вільногірського гірничо-металургійного комбінату до вересня 2014 року. Відповідно до нових додаткових угод, підписаних 26 квітня, орендна плата для "Кримського титана" зросла майже вдвічі", - повідомляє прес-служба "Кримського титану".

Нова ставка орендної плати за користування двома ГЗК перевищить 100 млн гривень на рік.

Нагадаємо, в січні після двох років судових спорів ФДМ погодився пролонгувати угоди оренди Іршанського гірничо-збагачувального та Вільногірського гірничо-металургійного комбінатів Фірташем.

Сторони домовилися про продовження терміну оренди Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК іще на 5 років, а відлік цього терміну починається з моменту закінчення 2009 року дії попередньої оренди.

Комбінати вперше передано в оренду "Кримському титану" у вересні 2004 року. Після закінчення терміну в вересні 2009-го уряд Юлії Тимошенко прийняв рішення передати їх у держхолдинг "Титан Україна". "Кримський титан" оскаржував це рішення, вимагаючи пролонгувати договір оренди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram