ГоловнаЕкономікаБізнес

Українці не зможуть отримувати електроніку зі США авіапоштою

Поштова служба США припиняє доставку по повітрю товарів із літієвими батареями.

Українці не зможуть отримувати електроніку зі США авіапоштою

Американська поштова служба (United States Postal Service) з 16 травня припиняє міжнародну доставку по повітрю товарів, що містять літієві батареї.

Фактично це означає заборону на авіадоставку споживчої електроніки (електронних книжок, смартфонів, планшетів), наприклад, замовлених і куплених на Amazon, eBay чи інших сервісах.

"З 16 травня 2012 року і до січня 2013 року поштова служба не зможе приймати пакети, що містять літієві батареї, а також електронні пристрої на літієвих батареях, адресовані для міжнародного відправлення", - йдеться в офіційному повідомленні поштової служби.

Це зумовлено стандартами Міжнародної організації цивільної авіації та Всесвітнім поштовим союзом, обидві організації зараз забороняють пересилання літієвих батарей по повітрю. Усередині США відправляти такі товари за допомогою локальної комерційної авіації або наземними видами транспорту дозволено.

"Ми очікуємо, що до січня 2013 року правила міжнародної авіації зміняться щодо літієвих батарей, встановлених у персональні електронні пристрої", - зазначено в повідомленні USPS.

У разі перевезення замовлених товарів морем доставка може зайняти декілька місяців.

Нагадаємо, в США можна отримати гроші за утилізацію портативної електроніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram