ГоловнаЕкономікаБізнес

В ООН прогнозують різке зниження врожаю пшениці в Україні

Озвучено перспективи виробництва харчів цього року.

В ООН прогнозують різке зниження врожаю пшениці в Україні

Врожай зернових у світі 2012 року становитиме 2,371 млрд тонн, однак виробництво пшениці знизиться на 3,6% порівняно з аналогічним показником 2011 року і становитиме 675 млн тонн.

"Найрізкіше зниження виробництва зерна прогнозується в Україні, за якою йдуть Казахстан, Китай, Марокко та країни Європейського Союзу", - йдеться в повідомленні Центру новин ООН, який посилається на дані Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН.

Зниження виробництва пшениці компенсують підвищенням виробництва кормового зерна, яке становитиме 1,207 млрд тонн.

Виробництво рису 2012 року зросте на 1,7%. При цьому світове виробництво рису перевищуватиме попит уже восьмий рік поспіль.

Світове виробництво цукру цього сезону, згідно з останніми прогнозами, зросте майже на 8 млн тонн, або на 4,6% порівняно з 2010-2011 роками, і становитиме майже 173 млн тонн. Уже другий рік поспіль його виробництво буде також перевершувати споживання. Очікується, що надлишок цукру - 5,4 млн тонн - допоможе відновити відносно низький рівень його запасів.

Завдяки зростанню виробництва курячого м'яса і свинини світове виробництво м'яса, за оцінками, зросте

2012 року майже на 2% і становитиме 302 млн тонн.

Світове виробництво молока 2012 року зросте на 2,7% - до 750 млн тонн. На Азію припаде значна частина цього зростання, але збільшення обсягу виробництва очікують у більшості регіонів.

Стійкий попит на рибу та рибні продукти спричинить збільшення виробництва продукції аквакультури в усьому світі й далі впливатиме на зростання цін, незважаючи на певне падіння споживчого попиту на традиційних ринках у південній частині Європи. Загалом, виробництво за рік, згідно з оцінками, зросте на 2,1% і становитиме 157,3 млн тонн.

Нагадаємо,

урожай зернових в Україні 2012 року очікують у межах 50 млн тонн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram