ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна випускатиме бронетранспортери разом із Казахстаном

З виходом на казахстанський ринок Україна збирається розширити присутність у регіоні.

Україна випускатиме бронетранспортери разом із Казахстаном
Фото: seabreeze.org.ua

Державний концерн "Укроборонпром" сьогодні домовився з компанією "Казахстан Інжиніринг" про спільне виробництво бронетранспортера БТР-4.

За словами генерального директора "Укроборонпрому" Дмитра Перегудова, запуск спільного виробництва БТР-4 з Казахстаном - новий етап у двосторонньому співробітництві.

"Нагадаю, що наприкінці 2011 року ми підписали договір про спільну діяльність в галузі ремонту важкої бронетехніки на потужностях "Семей інжиніринг". Сьогодні ж ми перейшли на більш високий рівень - виробництва новітньої української розробки - БТР-4", - підкреслив Перегудов.

"Всього буде вироблено 100 машин. 10 з них цього року, а 90 - наступного. Вся сума угоди - близько 150 млн дол. США", - заявив він.

Він висловив упевненість, що вихід на казахстанський ринок дозволить Україні розширити присутність в регіоні, зокрема на ринку РФ.

Перегудов не виключає, що у найближчому майбутньому можуть підписати договір про постачання БТР-4 ще до однієї країни. Він зазначив, що Україна впевнено посідає третє місце у світі за виробництвом бронетехніки.

У свою чергу президент "Казахстан Інжиніринг" Болат Смагулов заявив, що Україна та Казахстан вийшли на більш високий рівень двосторонньої кооперації. За його словами, Україна забезпечить поставку технологічних ліній і комплектуючих для спільного виробництва БТР-4, а також навчання персоналу.

"Ми зацікавлені в розвитку нових спільних проектів, зокрема, з виробництва великокаліберних снарядів, засобів навігації та в інших сферах ОПК. Україна пропонує зручні технологічні рішення та конкурентну цінову політику. Тому двостороннє співробітництво між нашими країнами має серйозні перспективи", - підкреслив Смагулов.

Нагадаємо, 2009 року Україна підписала контракт з Іраном на поставку до 420 одиниць БРТ-4.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram