ГоловнаЕкономікаДержава

Янукович підписав закон про правила приватизації шахт

На банкрутство шахт будуть запроваджувати мораторій.

Янукович підписав закон про правила приватизації шахт
Фото: Макс Левин

Президент Віктор Янукович підписав закон "Про особливості приватизації вуглевидобувних підприємств".

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Відповідно до закону,

приватизація вуглевидобувних підприємств відбуватиметься за допомогою продажу на аукціоні, інвестиційному конкурсі або іншим чином, передбаченим у приватизаційному законодавстві.

Переможцем інвестиційного конкурсу визначають того учасника, який запропонував найбільшу суму інвестицій в об'єкт приватизації в грошовому еквіваленті.

Аби не допустити банкрутство вуглевидобувних підприємств і зберегти сировинну базу металургійного й енергетичного комплексів, з моменту прийняття рішення про приватизацію підприємства до моменту завершення приватизації запроваджується мораторій на застосування процедури примусової реалізації майна об'єктів приватизації шляхом зупинення виконавчого провадження, а також мораторій на порушення справ про банкрутство вуглевидобувних підприємств.

Нагадаємо, в Україні зростає

видобуток вугілля. Зокрема, вугільні підприємства в першому кварталі видобули 21,597 млн тонн вугілля. Це на 4,497 млн тонн (26,3%) більше від планового показника і на 1,495 млн тонн (7,4%) більше, ніж за аналогічний період 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram