ГоловнаЕкономікаФінанси

Кабмін перевірить інвестиційний клімат в областях

Уряд оцінить роботу обласного керівництва.

Кабмін перевірить інвестиційний клімат в областях
Фото: investigator.org.ua

Кабінет Міністрів вирішив оцінювати ефективність роботи керівників областей зі створення нових робочих місць і покращення інвестиційного клімату.

Про це журналістам сказав міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко,коментуючи рішення, ухвалені на засіданні.

"На сьогодні в оцінці роботи керівників областей вводяться нові показники: інвестиційний клімат в області, створення нових робочих місць, які підтверджені статистикою, і реальні кроки у проведенні дерегуляції", - сказав Порошенко.

Він також повідомив, що протягом 10 днів маж намір розробити із зацікавленими сторонами та внести на затвердження Кабміну законопроект, який суттєво обмежує здатність втручання органів влади у роботу економіки.

Тут іноді говорять про поганий інвестиційний клімат України. Так, проблеми є. Ми не заперечуємо.

— Микола Азаров, прем'єр-міністр України

Він також зазначив, що Мінекономіки розглядає можливість замінити перевірки бізнесу контролюючими органами уведенням системи страхування, коли підприємець буде компенсувати державі заподіяні збитки замість того, щоб улаштовувати йому щотижневі перевірки.

Як повідомляло агентство

, Кабінет Міністрів готовий сприяти вирішенню проблем інвесторів. У червні 2011 року Президент Віктор Янукович вимагав від керівників регіонів країни активізувати роботу із залучення інвесторів.

У січні 2011 року прем'єр-міністр Микола Азаров наголосив на необхідності розвивати

регіональні інвестиційні проекти.

У лютому Азаров вимагає від голів державних обласних адміністрацій прискорити створення в областях спеціальних агентств із залучення інвестицій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram