ГоловнаЕкономікаБізнес

Янукович відкрив виробництво на заводі Фірташа

Бізнесмен буде робити сірчану кислоту.

Янукович відкрив виробництво на заводі Фірташа
Фото: president.gov.ua

Президент Віктор Янукович відкрив новий комплекс із виробництва сірчаної кислоти на підприємстві "Кримський Титан", яке контролює бізнесмен Дмитро Фірташ.

Разом із Януковичем і Фірташем у церемонії відкриття нового виробництва взяли участь голова Ради Міністрів Криму Анатолій Могильов, голова наглядової ради "Кримського Титану" Олександр Нечаєв, повідомляє прес-служба Фірташа.

"Розвиток титанового виробництва в Криму дозволить значно посилити Україну на міжнародному ринку титанової продукції", - упевнений бізнесмен. За його словами, частка України на міжнародному ринку діоксиду титану зросте з нинішніх 3% до 6-8%.

Введення в експлуатацію комплексу сірчаної кислоти дозволить наростити виробництво діоксиду титану на "Кримському Титані" з нинішніх 108 тис. тонн на рік до 120 тис. тонн на рік, а також запустити ще одне виробництво з випуску діоксиду титану потужністю 120 тис. тонн на рік. Отже, потужність "Кримського Титану" буде збільшено понад удвічі - до 240 тис. тонн на рік.

Обсяг вкладених коштів становить 917 млн грн, а очікуваний термін окупності проекту - 4,5 року.

"Кримський Титан" - найбільший у Центральній і Східній Європі виробник двоокису титану. Підприємство входить до групи компаній Дмитра Фірташа Group DF. Group DF належать 50% мінус 1 акція підприємства. 50% плюс 1 акція належить державній акціонерній компанії "Титан".

Нагадаємо, раніше

держава "подарувала" Фірташеві два активи в титановій галузі вартістю $10 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram