ГоловнаЕкономікаБізнес

На "Крименерго" знайшлося два претенденти

Імовірним учасником конкурсу традиційно може стати компанія Ріната Ахметова.

На "Крименерго" знайшлося два претенденти

На конкурс з приватизації 45% акцій сімферопольскої енергопостачальної компанії "Крименерго" подали заявки дві компанії.

Про це повідомила прес-служба Фонду державного майна.

Проте назви компаній не розголошуються.

Водночас 19 квітня Національна комісія держреглювання енергетики дозволила компанії DTEK Holdings Limited (Кіпр), материнській компанії енергохолдингу ДТЭК, придбати пакет акцій 45% "Крименерго".

Ахметов приватизував ще одне обленерго

Крім того, раніше в компанії "Луганське енергетичне об'єднання" Костянтина Григоришина виказували зацікавленість в участі у всіх приватизаційних конкурсах з обленерго.

Пакет кримської обленерго, який виставляється на продаж, складається з 77 835 449 акцій номінальною вартістю 19,459 млн гривень.

Початкова ціна пакету акцій "Крименерго" - 246 млн гривень.

Згідно з умовами конкурсу, його учасник повинен або постачати електроенергію в розмірі не менше 30% від обсягу енергії, що постачається "Крименерго", або контролювати компанію, яка здійснює таку діяльність.

Покупець має забезпечувати щороку виконання інвестиційних програм, які затверджуються НКРЕ, а також обслуговувати і ремонтувати електромережі в межах передбачених тарифами коштів.

У соціальній діяльності протягом 3 років від дати переходу до покупця права власності на пакет акцій він зобов'язаний не скорочувати чисельність працівників компанії більш ніж на 5% щороку.

Також покупець зобов'язаний до 2014 року розробити план дій з охорони навколишнього середовища з терміном її виконання до 2015 року.

Нагадаємо, ФДМ має намір провести конкурс 4 травня, заявки на участь у конкурсі повинні були подати за 7 календарних днів до його проведення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram