ГоловнаЕкономікаДержава

Азаров: Україна не благатиме МВФ про кредити

Україна готова до дебатів щодо цього.

Азаров: Україна не благатиме МВФ про кредити
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна продовжує переговори з Міжнародним валютним фондом, але не виконуватиме "нездійсненних" умов Фонду.

"Усі чудово розуміють, що Україна перебуває не в такій ситуації, коли ми на будь-яких умовах благатимемо про гроші", - заявив М. Азаров під час наради з питань підвищення безпеки експлуатації енергоблоків.

Прем'єр додав, що, незважаючи на труднощі, Україна розрахується з усіма своїми зобов'язаннями.

Він також розповів, як відбуваються переговори з МВФ.

"Переговори стосувалися виконання тієї програми, яку було підписано з МВФ. МВФ чудово розуміє, що в цих умовах, коли світова економіка перебуває в нестійкій стадії, вимагати від України, щоб вона ще більше "затягнула пасок" і тим самим створила в країні кризові явища, - не можна. Друге - ми вкотре донесли до МВФ і Світового банку, що не можна перекладати на плечі громадян важке зобов'язання платити за завищеними тарифами на газ, які не з їхньої вини було укладено", - сказав М. Азаров.

Прем'єр наголосив, що Україна готова вести дебати щодо цих проблем не тільки у Вашингтоні, а й у Києві. "Ми ні в кого нічого не вимолюватимемо і не маємо наміру виконувати нездійсненні для нас умови", - зауважив він.

Нагадаємо, в МВФ не знають, як складуться подальші відносини з Україною. При цьому в лютому Президент Віктор Янукович говорив, що кредити МВФ Україні дуже потрібні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram