ГоловнаЕкономікаФінанси

Рада НБУ може отримати нового голову

Джерела говорять про кількох імовірних кандидатів.

Рада НБУ може отримати нового голову
Фото: Макс Левин

Голова Національного банку Сергій Арбузов призначив перше за два роки засідання ради Нацбанку, на якому можуть порушити питання про обрання нового голови ради, пише "Коммерсантъ-Украина".

На призначені на 26 квітня збори ради НБУ винесено 10 питань, розповіли члени ради. "Ми розглянемо низку технічних питань, таких як, наприклад, затвердження бюджетів", - зазначив директор Інституту економіки і прогнозування НАНУ Валерій Геєць.

"Але я не виключаю, що під час розгляду пункту "Різне" може постати питання про обрання голови ради", - зазначив інший член ради НБУ.

Рада НБУ не збиралася з березня 2010 року, а термін повноважень її голови

- Петра Порошенка - минув 23 лютого 2010 року. Нового голову не вдавалося обрати через відсутність кворуму.

Питання обрання голови члени ради обговорювати не хочуть. "Коли я побачу кандидатури, тоді зможу сказати, кого я вирішу підтримати", - заявив член ради, віце-прем'єр Борис Колесніков.

Згідно зі ст. 10 закону про НБУ, до ради взагалі не можуть входити люди, які мають представницький мандат або керівну посаду в будь-якому органі державної влади. Отже, обрання одного з членів Кабміну або АП нелегітимне, підкреслив один з членів ради.

"Ще півроку тому активно обговорювалося призначення головою Романа Шпека, але чи буде це зараз - подивимося", - розповів один з членів ради.

Також у раді стверджують, що цей орган хотів очолити Ігор Прасолов. Сам Прасолов відмовився коментувати кандидатів.

Нагадаємо, Порошенко заявив, що

не очолює раду НБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram