ГоловнаЕкономікаБізнес

Чому люди міняють телефони на смартфони, - дослідження

Технічні характеристики та дизайн не мають особливого значення

Чому люди міняють телефони на смартфони, - дослідження

Про це свідчить дослідження Ericsson, яке провели в Бразилії, Росії та Індії.

Основними стимулами для користувачів при переході з телефону на смартфон є нові програмні додатки і швидкий інтернет, повідомляє ilsole24ore.com.

Із-поміж додатків найбільшою популярністю користуються соцмережі (на це посилаються в 49% випадків), чати (39%), погода (31%) і новини в реальному часі (26%). Далі йдуть дорожні карти (20%) і різноманітні розклади (12%).

Приблизно половина опитаних спочатку завантажує додатки на домашній комп'ютер, а потім переносить їх на смартфон, щоби зменшити плату за зв'язок із Інтернетом через мобільний пристрій.

Ericsson пише, що звички змінюються від країни до країни. Індійці більше зацікавлені в скачуванні програм, які дозволяють персоніфікувати термінал (скрінсейвер, тобто заставку для монітора комп'ютера, тло і браузер), їм подобається користуватися соціальними мережами і грати у відеоігри. Росіяни воліють мати додатки, які можуть їм допомогти в їхній щоденній діяльності, наприклад, порівнювати ціни на товари, що пропонують у всесвітній мережі. Бразильці воліють користуватися соцмережами.

Останній важливий висновок дослідження стосується різного підходу до отримання додатків у країнах, що швидко розвиваються і в країнах зі сталим ринком. Двоє користувачів з п'яти зізналися, що вони вважають за краще завантажувати додатки з незалежних сайтів, за допомогою третіх джерел або безпосередньо через форуми. У Європі та Сполучених Штатах більшість власників смартфонів, які користуються ними не тільки для дзвінків або читання електронної пошти, в основному звертається до офіційних магазинів, тому що вони дають гарантію безпеки та контролюють зміст програм.

Повністю з дослідженням можна ознайомитися за ссилкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram