ГоловнаЕкономікаДержава

Бойко: Дністровська ГАЕС буде найпотужнішою в Європі

Гідроенергетика - це чиста і дешева енергія

Бойко: Дністровська ГАЕС буде найпотужнішою в Європі
Фото: Макс Левин

Дністровська гідроакумулююча електростанція після завершення її будівництва стане найпотужнішою ГАЕС у Європі.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко під час засідання оперативного штабу з будівництва першої черги Дністровської ГАЕС, повідомляє прес-служба міністерства.

"Це стратегічний об’єкт не лише для паливно-енергетичного комплексу, а й для країни в цілому. Свою ефективність ГАЕС довели взимку цього року, коли в Українській об’єднаній енергосистемі був зафіксований максимум споживання електроенергії. По завершенню будівництва Дністровської ГАЕС ми будемо попереду в одному з найважливіших сегментів енергетики, тому що гідроенергетика – це екологічно чиста та дешева енергія, без шкідливих викидів в атмосферу", - заявив Бойко.

Бойко також ознайомився з ходом будівництва комплексу Дністровської ГАЕС, яке йде за графіком. Зокрема міністр відвідав будівництво підземного та нижнього будівельних майданчиків, а також будівельні майданчики водовипуску та верхнього водоймища.

Енергетичний комплекс Дністровської ГАЕС складається з 7 гідроагрегатів. Замовником проектування та будівництва є Публічне акціонерне товариство "Укргідроенерго". Загальна вартість проекту будівництва – 8,5 млрд грн.

Нагадаємо, Україна модернізує дніпровські гідроелектростанції за рахунок ЄБРР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram