ГоловнаЕкономікаБізнес

Податкова розповіла, в чому звинувачують "Розетку"

Директорові компанії пропонують повернути державі збитки.

Податкова розповіла, в чому звинувачують "Розетку"
Фото: b2blogger.com

Обшуки в Товаристві з обмеженою відповідальністю Rozetka.UA проводила Податкова у зв'язку з кримінальною справою проти директора цієї компанії.

Про це на брифінгу повідомив начальник управління організації розкриття податкових злочинів управління податкової міліції в Києві Олексій Чорнобай.

Компанія нібито ухилилася від сплати податків на суму понад 7 млн гривень.

Rozetka.UA завозила товари з-за кордону за заниженими цінами, що дозволяло їй отримувати надприбуток, який через рахунки фіктивних фірм вона переводила в тіньовий сегмент.

Операції, щодо законності яких є сумніви, проводилися 2011 року.

Кримінальну справу проти директора

Rozetka.UA порушено за частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів).

Чорнобай додав, що в рамках кримінальної справи підозрюваного директора не затримували, товару не вилучали, заходів, спрямованих на припинення діяльності компанії, не вживали.

Недоступність сайту інтернет-магазину Податкова пояснила тим, що на час проведення обшуку була заборонена робота засобів комунікації.

Обшуку зазнали ти офіси і три складські приміщення підприємства.

Чорнобай також припустив можливість звільнення від кримінальної відповідальності директора Rozetka.UA в разі погашення до пред'явлення обвинувачення збитків, завданих унаслідок несплати понад 7 млн податків.

"Згідно з частиною 4 статті 212 Кримінального кодексу, якщо суб'єкт підприємницької діяльності погасить збитки до пред'явлення обвинувачення, то він автоматично уникає кримінальної відповідальності", - сказав він.

Ці нововведення запроваджені після декриміналізації низки положень Кримінального кодексу наприкінці 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram