ГоловнаЕкономікаДержава

Влада вирішила почекати з нарахуванням пені за компослуги

Закон набув чинності 18 квітня.

Влада вирішила почекати з нарахуванням пені за компослуги
Фото: Макс Левин

Мінрегіонбуд вирішив подовжити до 18 травня прийом пропозицій громадян стосовно ступеня покарання за несплату комунальних послуг.

Про це повідомили у прес-службі міністерства.

Зауважимо, Міністерство регіонального розвитку,будівництва та житлово-комунального господарства оприлюднило в середу законопроект, який затверджує розмір пені за несплату житлово-комунальних послуг - 0,1% від суми простроченого платежу за кожен день прострочення, але не більший, ніж загальна сума заборгованості.

Але незважаючи на те, що законопроект оприлюднили 18 квітня, зауваження та пропозиції громадськості щодо нього, згідно з інформацією, яку спочатку розмістили на сайті, приймали лише один день.

У міністерстві наголосили, що це технічна помилка, а зауваження та пропозиції приймають місяць - до 18 травня.

Нагадаємо, до 1996 року пеню нараховували в розмірі 0,01% від загальної суми боргу за день прострочення, але не більшу, ніж сама заборгованість. З 1996-го по 2011 рік був чинним мораторій на стягнення пені, який запровадили у зв'язку з невиконанням державою своїх зобов'язань з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших грошових виплат населенню. З 1 січня 2011-го мораторій утратив чинність, однак розміру пені досі не визначено на законодавчому рівні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram