ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна будуватиме елеватори в Йорданії

Україна підписала угоду про спорудження елеваторних потужностей в Йорданії.

Україна будуватиме елеватори в Йорданії
Фото: Макс Левин

Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк за підсумками візиту української делегації на чолі з Президентом Віктором Януковичем у королівство Йорданія, інформує прес-служба Мінагрополітики.

"Було підписано низку угод, зокрема щодо будівництва елеваторних потужностей у Йорданії, що дасть змогу збільшити поставки зерна в цю країну, а також у сусідні. Досягнуто домовленості щодо збільшення поставок м'яса птиці та субпродуктів".

Міністр також додав, що досягнуто домовленості про співпрацю між науковими установами обох країн, зокрема у сфері розробки спільних програм із вивчення небезпечних хвороб птахів і тварин, обміну селекційним матеріалом (насінням овочевих і баштанних культур), а також впровадження нових технологій схем захисту рослин.

М. Присяжнюк

також повідомив, що підписано угоду про співпрацю в галузі карантину рослин, що дозволить запобігти ввезенню та розповсюдженню регульованих шкідливих організмів. Цей документ повинен забезпечити координацію державних фітосанітарних заходів.

Міністр також нагадав про зацікавленість українських молокопереробних підприємств у поставках на йорданський ринок кисломолочних продуктів, спредів, сиру, сухого молока, молочних консервів, молока тривалого зберігання, морозива, м'яса, ковбасних і м'ясних виробів, м'ясних консервів, заморожених напівфабрикатів та кондитерських виробів.

Нагадаємо, в Кабміні планують підкорити агарний ринок Йорданії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram