ГоловнаЕкономікаБізнес

"Антонов" побореться за контракт НАТО

Держпідприємство "Антонов" разом з російською групою компаній "Волга-Дніпро" подали заявку на авіаперевезення вантажів НАТО.

"Антонов" побореться за контракт НАТО
Фото: obozrevatel.com

"4 квітня 2012 ДП "Антонов" спільно з групою компаній "Волга-Дніпро" подали спільну заявку на участь у тендері НАТО на виконання стратегічних повітряних перевезень за програмою SALIS (Strategic Airlift Interim Solution)", - йдеться в повідомленні прес-служби держпідприємства.

Партнери запропонували альянсу свій спільний парк

важких транспортних літаків Ан-124-100 "Руслан" і їхніх модифікацій. "

Антонов" і "Волга-Дніпро" вже мають тривалий досвід роботи в рамках SALIS. З березня 2006 року їхній флот "Русланів" виконав більш ніж 2100 польотів, доправив понад 120 тис. тонн вантажів і військового, і цивільного призначення в різні країни. У січні 2007 року в аеропорту Лейпциг-Халле в Німеччині відкрилася база технічного обслуговування цих літаків.

У рамках SALIS

"Руслани" працюють відповідно до контракту, підписаному в січні 2006 році терміном на три роки з правом пролонгації між NAMSA (NATO Maintenance and Support Agency), що представляє інтереси НАТО, та компанією Ruslan SALIS GmbH, створеною ДП "Антонов" і підприємством "Волга-Дніпро".

Згідно з документом, два літаки Ан-124-100 постійно базуються в лейпцизькому аеропорту, ще 4 машини надають на вимогу. Наприкінці 2008 року контракт пролонгували на 2 роки, а в грудні 2010 року - ще на 2 роки. Термін дії контракту минає 31 грудня 2012 року.

Нагадаємо,

Україна і Росія до кінця року почнуть випробування військово-транспортного літака Ан-70.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram