ГоловнаЕкономікаБізнес

Колесніков лякає готелі втратою доходів

Якщо готелі не знизять цін на час Євро-2012, вони втратять усі доходи, упевнений віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков.

Колесніков лякає готелі втратою доходів
Фото: Макс Левин

"Ми робимо відкрите небо для фанатів Євро, і виходить, що буде дешевше літати чартерами з Парижа в Донецьк, ніж жити тут. Якщо готелі не поступляться і не знизять цін, вони втратять усі доходи", - наголосив Колесніков під час зустрічі з журналістами провідних французьких видань, які прибули в Україну з ознайомчим візитом напередодні Євро-2012.

При цьому він висловив упевненість, що ситуація із цінами стабілізується. "Оскільки ми на 5 років звільнили власників готелів від податку на прибуток, то маємо всі підстави вимагати визначення коридору адекватних цін. Ми розуміємо причини підвищення цін. Ми пояснюємо власникам готелів, що навіть для західного туриста вартість повинна бути адекватною. Я переконаний, що ситуація стабілізується до кінця квітня", - заявив Колесніков.

Він зазначив, що більшість уболівальників майбутнього чемпіонату - прості люди, і вони не мають змоги платити за житло, як за VIP-готелі. Він закликав фанатів не панікувати і не слухатися сліпо спекулянтів. "На мою думку, рівень адекватних цін повинен бути таким самим, як в Австрії та Швейцарії чотири роки тому, коли ціни підняли у півтора-два рази. Ситуацію обов'язково буде вирішено", - запевнив віце-прем'єр.

Він також повідомив, що готельне питання обговорять під час засідання наглядової ради УЄФА, яке відбудеться у Львові 12 квітня.

Нагадаємо,

Янукович закликав готелі встановити адекватні ціни на час ЧЄ-2012.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram