ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія закрилася від українських цистерн

Росія закрила свій ринок для постачання залізничних цистерн холдингу "Азовмаш" - найбільшого виробника цієї продукції в СНД.

Росія закрилася від українських цистерн

"Ми змушені вдатися до таких заходів після випадків сходження цистерн виробництва українського підприємства. Тепер чекаємо від них на пропозиції щодо поліпшення якості продукції", - повідомило "КоммерсантЪ-Украина" високе джерело в російському Регістрі сертифікації на федеральному залізничному транспорті.

За його словами, рішення ухвалили після аварії зі сходженням цистерн 3 квітня.

Водночас Регістр скасував

заборону для литва "Азовелектросталі". "Компанія зміцнила бічні рами і зобов'язалася замінити браковану продукцію. Ми не маємо підстав обмежувати постачання цієї продукції", - зазначили в Регістрі.

"Азовмаш" - найбільший виробник цистерн у СНД. Тепер його ринкову частку можуть зайняти підприємства з РФ. За даними видання "Промислові вантажі", за підсумками 2011 року підприємства "Азовмашу" випустили близько 11,3 тис. цистерн, тоді як сукупне виробництво цистерн в СНД - 21,9 тис. Для порівняння, найбільший російський виробник - "Уралвагонзавод" - випустив 5,7 тис. цистерн.

Після заборони на постачання цистерн "Азовмаш" муситиме сконцентруватися на виробництві піввагонів, які зараз становлять лише 30% його продажів, вважає старший аналітик ІГ "АРТ-Капітал" Олексій Андрейченко.

Нагадаємо, раніше

російські вагонобудівники звинуватили "Азовмаш" у тому, що він оминає заборону на постачання своєї продукції в країну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram