ГоловнаЕкономікаФінанси

В UniCredit натякнули, хто спалив яхту Тимонькіна

Одна з найбільших міжнародних фінансових установ UniCredit Group звернулася до президента України Віктора Януковича з проханням допомогти повернути позику в розмірі $200 млн.

В UniCredit натякнули, хто спалив яхту Тимонькіна

Як повідомили у прес-службі UniCredit Group, йдеться про кредитне неповернення, яке вчинила група компаній "ІСА Прайм Девелопмент" на чолі з Олександром Башенком стосовно Укрсоцбанку, що входить до складу UniCredit Group.

"UniCredit Group підготувала лист президентові України Віктору Януковичу за підписом голови підрозділу банківської діяльності UniCredit у регіоні Центральної-Східної Європи, першого заступника голови правління Банку Австрії Джанні Франко Папа. Лист доправлено в канцелярію глави держави, а також керівництву НБУ", - повідомив юрист Єгор Штокалов, який представляє інтереси кредитора.

Юрист також додав, що в письмовому зверненні інвесторів до Януковича також наголошено на виразних кримінальних діях, якими увінчалося протистояння кредитора і боржника. За словами Штокалова, крім гучного факту зі

знищенням майна голови Укрсоцбанку Бориса Тимонькіна, відомо, що юристам і деяким працівникам банку почали надходити погрози фізичної розправи. Штокалов не відкидає, що незабаром до цих людей приставлять озброєну охорону.

За його словами, UniCredit Group була змушена звернутися до Януковича, після того не дали результату всі доступні законні методи повернення позики. Зокрема, відбулося кілька судових слухань, а також порушено кримінальну справу за фактом крадіжки $200 млн компанією "ІСА Прайм". Однак усі заходи не сприяли погашенню заборгованості.

"Незважаючи на те, що кредитор є авторитетною структурою не тільки на Європейському континенті, а й у всьому світі, а також виступає генеральним спонсором Євро-2012, український позичальник, по суті, обкрадає його. Банк намагався домогтися хоч якоїсь адекватності від боржника. Було запропоновано унікальні умови реструктуризації. Проте досі позичальник ухилявся від переговорів. Тим часом на видані банком кошти "ІСА Прайм" побудувала серію офісних бізнес-центрів у Києві, які сьогодні заповнені орендарями і, за оцінкою журналу Forbes, щорічно приносять дохід у розмірі $25 млн. Цього цілком достатньо, щоб бути рентабельним і обслуговувати позику", - підкреслив Штокалов.

Нагадаємо, Укрсоцбанк з 1 вересня 2011 року працює під брендом UniCredit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram