ГоловнаКультура

​Мінкультури оголосило про відновлення фінансування Центру Довженка

Гроші обіцяють протягом одного-двох днів.

​Мінкультури оголосило про відновлення фінансування Центру Довженка
Фото: Осман Карімов

Міністерство культури і інформаційної політики оголосило про відновлення фінансування Національного центру Олександра Довженка.

Про це повідомив міністр Олександр Ткаченко, який підписав паспорт бюджетної програми "Державна підтримка кінематографії" після узгодження з Мінфіном.

"Сума, яку отримає центр - 7,6 млн грн. Тобто ми повністю виділяємо фінансування за всі 10 місяців вимушеного «простою» як наслідок карантину. Згідно з планом, гроші почнуть заходити протягом одного-двох днів", - написав Ткаченко в фейсбуці.

Він вважає, що центр тепер зможе відновити діяльність в нормальному режимі, а його співробітники - повернутися до роботи.

Нагадаємо, що в кінці травня Центр Довженка заявив про настання неплатоспроможності. Причиною неотримання держфінансування в Центрі назвали саботаж з боку глави Держкіно Марини Кудерчук і подання нею в Мінфін занижених показників фінансування Центру.

Національний центр Довженка - державне підприємство, де розташований український кіноархів і музей кіно, проводяться дослідження української кіноспадщини, виставки, лекції та обговорення, видаються книги про українське кіно. З листопада 2014 року його очолює Іван Козленко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram