ГоловнаКультура

Джоан Роулінг почала публікувати в інтернеті нову книгу не про Гаррі Поттера

"Ікабог" буде безкоштовно друкуватися частинами на сайті письменниці кожен день.

Джоан Роулінг почала публікувати в інтернеті нову книгу не про Гаррі Поттера
Фото: EPA/UPG

Британська письменниця Джоан Роулінг оголосила про нову казку для дітей, яка буде безкоштовно публікуватися частинами на її сайті кожен день.

"Ікабог" (The Ickabog) – перша казкова історія письменниці, яка не пов'язана зі світом Гаррі Поттера, передає BBC.

Насправді книга була написана для її дітей більш як 10 років тому, й ось тепер письменниця вирішила опублікувати її.

Роулінг розповіла, що хотіла опублікувати її ще у 2007 році, проте після виходу останньої частини "Гаррі Поттера" передумала. Так рукописи книги потрапили в коробку на горищі, у якій вони і провели останнє десятиліття.

Кілька тижнів тому Роулінг згадала про цю повість. Вона відредагувала текст твору і вирішила опублікувати його в мережі.

"У всякому разі, за останні кілька тижнів я трохи переписала і вирішила опублікувати "Ікабог" безкоштовно в інтернеті, тому діти, що знаходяться під замком у будинку, або навіть ті, хто вже повернувся до школи в цей дивний, тривожний час, можуть читати або слухати, як читають їм. Вам не потрібно буде реєструватися, щоб отримати доступ до історії. Ви можете безкоштовно прочитати його на новому вебсайті, який ми скоро запустимо", – зазначила вона.

Письменниця звернулася до юних читачів і їхніх батьків із пропозицією проілюструвати цю повість. Кращі аматорські ілюстрації, за словами Роулінг, потраплять у друковане видання книги, випуск якого заплановано на листопад 2020 році.

Роулінг не уточнила деталі сюжету повісті, але розповіла, що це "історія про правду і зловживання владою". Дія казки розгортається у вигаданому всесвіті, який не пов'язаний із Гаррі Поттером і чарами.

Перші два розділи "Ікабог" уже доступні до прочитання англійською мовою на сайті письменниці. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram