ГоловнаКультура

Книжковий Арсенал перенесли на 2021 рік через епідемію коронавірусу

В цьому році відбудеться тільки онлайн-програма "Література на експорт".

Книжковий Арсенал перенесли на 2021 рік через епідемію коронавірусу
Книжковий Арсенал 2016
Фото: Надано авторкою

Міжнародний літературний фестиваль "Книжковий Арсенал", який повинен був відбутися наприкінці травня, а потім – наприкінці літа 2020 року, перенесли на наступний рік.

Як повідомляється на сайті фестивалю, таке рішення прийняли через "надзвичайну ситуацію, що склалася в Європі та світі через поширення COVID-19".

Організатори зазначають, що цьогоріч відбудеться дистанційна професійна програма “Книжкового Арсеналу”, присвячена експорту української літератури. Вона пройде з 19 травня по 10 червня.

Також у цьому році відбудуться Конкурс на найкращий книжковий дизайн і підлітковий конкурс "Антитвір".

"Ми відповідально ставимося до наших зобов'язань перед партнерами, учасниками, гостями та відвідувачами “Книжкового Арсеналу”, – коментує гендиректорка Мистецького Арсеналу Олеся Островська. – Наша команда вклала багато сил і часу в аналіз усіх ризиків найближчих місяців, і зараз чітко зрозуміло, що в умовах невпевненості, у яких опинився світ через пандемію, проведення масштабної міжнародної події в цьому році дуже ризиковано. Тим більше, події, яка приваблює десятки тисяч гостей, відвідувачів і передбачає активне спілкування".

Спочатку 10-й “Книжковий Арсенал” мав відбутися 20–24 травня 2020 року. Фокус-темою були заявлені "оптимісти скептики", куратором якої став літературознавець Ростислав Семків.

Нагадаємо, раніше сьогодні Одеський міжнародний кінофестиваль оголосив про перенесення своїх дат і проведення фестивалю та кіноринку онлайн. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram