ГоловнаКультура

На "Оскар" у 2021 році вперше зможуть претендувати фільми, показані онлайн

Правила номінації змінили через пандемію коронавірусу.

На "Оскар" у 2021 році вперше зможуть претендувати фільми, показані онлайн
Фото: oscars.go.com

Через пандемію коронавірусу американська Академія кінематографічних мистецтв і наук змінила правила відбору фільмів, які будуть претендувати на премію "Оскар" у 2021 році.

Як повідомляється на сайті Академії, до участі в 93 церемонії вперше будуть допущені картини, які показували тільки онлайн, а не в кінотеатрах.

Раніше обов'язковою умовою для участі в конкурсі був показ фільму в одному з комерційних кінотеатрів округу Лос-Анджелес протягом семи днів поспіль, як мінімум три рази на день. Однак, на тлі пандемії SARS-CoV–2 з 16 березня всі кінотеатри Лос-Анджелеса закриті.

Саме тому організатори конкурсу прийняли рішення допустити до участі фільми, які були призначені для перегляду в кінотеатрах, але стали доступні на комерційних стрімінгових ресурсах або VOD-сервері (відео за запитом).

Власники стрічок, що претендують на "Оскар", повинні надати членам кіноакадемії їхні копії для перегляду на спеціальному захищеному сайті протягом 60 днів із дня виходу фільмів онлайн. Водночас стрічки повинні відповідати всім іншим критеріям, необхідним для висунення на "Оскар".

Виняток із правил поширюється тільки на конкурс 2021 року та "скасують в той день, який визначить Академія.

Нагадаємо, 93 церемонія вручення кінопремії "Оскар" повинна відбутися 28 лютого 2021 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram